Thursday, May 28, 2009

Indian's call

ring..ring.."hello...assalamu.."mulutku pantas mengeluarkn kata2 tu sejurus menekan butang hijau di telepon bimbitku..tapi x sempat abeh bagi salam..
"!@#$%^&*"org tu cakap..
aku pon pelik.. bahase ape ni??
dengar btol2 rupenye bahase tamil juga..
adoi..x paham aku...sejak bulan 2 yg lalu..
aku sering dhantui dengan telefon daripada kaum india yg salah telepon..
apekah yg berlaku?? maybe no yg aku gune ni dulu milik orang india??
"wrong number la"
"ei, saya melayu"
"er..x faham la.."
tu la slalunye jawapan dari mulutku..haha

apekah yg perlu dlakukan???
adekah perlu untuk ku berkate kpd mereka "masuklah Islam kerana Islam itu adalah benar" setiap kali diorg wrong number??
atau perlu ku meluahkan "atuk saya india jugak tapi saya x faham apa encik/puan cakap..maaf.."
ape yg aku nk buat ni??
ya Allah tolong la aku..
penat dah.. selang due ari ade sorang tepon..
pagi ni je da 2kali..adoi.. haha..

sori post kali ni merepek sikit..

3 comments:

  1. definitely secret admirer =)

    ReplyDelete
  2. OOoOoO biasela skung. single mingle. ramai la kejar. kui3 :)

    ReplyDelete