Friday, June 5, 2009

melangkah kaki ke alam universitas

hari isnin baru2 ni, kuar jadi pemandu plancong utk family member yg dtg dari johor..
tgh2 tdo sodap2 pagi tu tetbe ade org kol..
"hilmi!! tolong jadi tourist guide mak n ayah aku!!"
tekejut aku dpt panggilan cm2.. membe aku tu dok kat kolej, so die xleh tlg..
tanpa ape2 prancangan aku pon kuaq la p tlg depa..

jumpe2 tros salam ayah die.. n then adik2 die plak hulur tgn..
mcm da penah jumpe je gaya adik2 die tu.. tros jalan sambil memegang kukuh tgnku..huhu..
aku pon wat slamber..jalan la kitorg p sunway piramid..

sebenarnye aku pon xpenah p situ.. tapi da parents die nak p situ aku bawak je la..
kalut gak waktu tu sebab 1st time nak p sane..keh3..

sampai2 je budak2 tu p main ice skating..
dok tgh tengok diorg main (aku x main bukan sebab xreti ok), tetbe dpt panggilan telepon..
"encik hilmi, awak dapat tawaran ke MMU cyberjaya"

dalam hatiku melonjak kegembiraan disulami rasa syukur yg teramat..huhu
tapi..

"encik dapat foundation creative multimedia"

ok, aku da kurang hepi. sebab dpt foundation jek..
apply degree animation tp dpt foundation..

tp xpela.. da bincang2 ngan mak, ayah, parents membe aku tu, akak, n kawan..
akhirnya dapat keputusan utk pegi jugak..
memang nak pegi gak pon tp adelah beberapa orang yg kate xpayah p.. sebab mahal..

memang mahal... xboleh dsangkal..
tapi target aku..
kalo dpt pinjaman mara pon jadi la..
nanti bayar la balik.. asalkan aku blaja btol2 sampai dapat anugerah dekan(adeke kat mmu??)..
huhu.. so insyaAllah aku akn dapat membayar balik tanpa ragu2..huhu..

ahad ni bersamaan 7jun, aku akn mendaftarkn diri ke MMU cyberjaya dengan iringan muzik..
cewah..

doakn aku bjaye ye sahabt.. syukran..
smoge mendapat berkat dan rahmat dari Allah S.W.T..

5 comments:

  1. Hohoho...
    gud luck2~

    nnti jgn lupe wat citer 3D yg best2~
    onwards like upin & ipin~
    huhuh... =D

    ReplyDelete
  2. semoga berjaya shabat!!!
    :)

    ReplyDelete
  3. tenkiu2... very appreciate that..
    (mentang2 masuk MMU da speaking plak)

    ReplyDelete